20. nov 2012

„Econsciencia“


Avatakse Hispaania kunstniku Jordi Gispert Pi (Barcelona, 1957) isikunäitus  „Econsciencia“ (21.11.–12.12.2012) 

Hispaania suursaatkonna pressiteade:

Kolmapäeval, 21. novembril avatakse Disaini- ja Arhitektuurigaleriis (Pärnu mnt 6, Tallinn) Barcelonast päri hispaania kunstniku  Jordi Gispert Pi isikunäitus „Econsciencia“. Näituse avamisel viibib ka kunstnik ise. 

Näitus „Econsciencia“ sündis kunstniku soovist väljendada kunsti abil muret looduse allakäigu ja planeedi moonutamise üle.  Econsciencia on hispaaniakeelne neologism, mis  ühendab endas ökoloogia (ecología), teaduse (ciencia) ja teadlikkuse (conciencia) mõisted. Kunstniku ideaaliks on jõuda jätkusuutliku maailmani nn puhta teaduse kaudu, mille  saavutused inimkonnale kasu toovad, kuid ei  saasta. Avatav näitus on omamoodi kriitika  valesti kasutatud teaduse vastu. Projekt sai alguse umbes kaksteist aastat tagasi, kui Gispert alustas maaliseeriaga „Maailma pikim maastik“, mis kujutab utoopilist maailma, 
mille on kujundanud ideaalne ühiskond. 

Jordi Gispert Pi (Barcelona, 1957) sai kunstihariduse Barcelona Sant Jordi kaunite kunstide akadeemias. Alates 1980. aastast on tema maale ja skulptuure eksponeeritud arvukatel isiku- ning ühisnäitustel nii Hispaania siseselt kui mujal maailmas. Oma loomingus kõneleb Gispert inimese vajadusest leida side oma ürgloomusega, järgides sümbolitesse peidetud vihjeid, et sellele kogemusele rajada harmooniline ühiskond. 
Kunstnik protesteerib oma sõnul „materialismi hegemoonia vastu, mis laastab hinge ja maailma”. 

Näitus, mis jääb avatuks  12. detsembrini. Näituse korraldab Hispaania suursaatkond. Sissepääs on tasuta. Disaini- ja arhitektuurigalerii on avatud esmaspäevast laupäevani  12.00–18.00.  

Teosed on müügiks ja huvilistel on galeriis võimalik tutvuda hinnakirjaga. 

Lisainfo näituse kohta:  
Liisa Konsap 
Hispaania suursaatkond Eestis                                  
Tel. 667 6660 
liisa.konsap@maec.es

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

hm  facebook
clic twitter
hm youtube
hm flickr