31. aug 2015

Veel üks samm hispaania keele õpetamise kvaliteetsemaks muutmiseks

Hispaania Maja avamisest on möödunud juba kuus aastat. Selle aja jooksul on paljud inimesed oma seljakotis kandnud mitte üksnes sõnu ja verbide pööramise reegleid, vaid ka elamusi keeleõppe teekonnalt koos hispaania keelt emakeelena kõnelevate õpetajatega ja õpingukaaslastega, kes on tulnud meie juurde entusiasmi ja suuremate või väiksemate ootustega.

Meie inspiratsiooniks on olnud Cervantese Instituut ja International House, hispaania keele õpetamise rahvusvaheliselt tunnustatud keskused, kus ma ka isiklikult õppinud olen.

Nende aastate jooksul oleme lisaks hispaania keele ja kultuuri õpetamisele olnud avatud mitmetele raamatuesitlustele nagu “Minu Kolumbia”, “Minu Ibiza”, “Pasodoble”, “Hispaania söögid Eesti köögis”, “Dublinesk” ja “Vientos de Sur / Lõunatuuled”. Pühendumusega hispaania keele ja kultuuri tutvustamisele, oleme olnud Hispaania Kino Nädala ja Hispaania Maailma Festivali asutajad.

Et pakkuda õpilastele parimat, oleme kõiges parima poole püüelnud: meie õpetajad on hea haridusega ja kogemustega, õpikud meie raamatupoes pärinevad Hispaaniast, meil on fantastiline asukoht ja head õppevahendid.

Alates 2015. aastast on Hispaania Maja Jornadas de ELE junto al Báltico korraldaja, seda koostöös tunnustatud ja kogemustega hispaania keele õpetajaid koolitavate institutsioonidega. Need koolituspäevad on suunatud õpetajatele üle kogu Euroopa, eelkõige Skandinaaviast, Balti riikidest ja Venemaalt.

Sel aastal tahame astuda sammu edasi. Tunneme vajadust pakkuda parimat ja seepärast lisandub meie keskusesse õppetöö juhi ametikoht.

Uue perioodi alguse eesmärk on parandada Hispaania Maja koolitus- ja kultuuriprogrammi. Nagu eelnevatel aastatel, nii ka nüüd, peame oluliseks õpilaste heaolu õppeprotsessis. Uuendusena oleme loonud keeletesti, mis on mõeldud kõigile, kes soovivad oma keeletaset täpsemalt määrata.

Hispaania Maja meeskonnaga liitus augustis õppejuhi kohale asunud Virginia Sanchez. Virginia on omandanud vastava hariduse Madridi ja Granada ülikoolides. Tal on laiaulatuslik töökogemus hispaania keele kui võõrkeele õpetajana kõikidel keeletasemetel. Ta on õpetanud keelt nii Hispaanias, Küprosel kui ka Serbias. Lisaks õpetamisele on Virginia ka suurepärane akadeemiliste projektide organiseerimises ja juhtimises. Ta on läbi viinud erinevaid õpetajate koolitusi ja seminare ning kultuuriüritusi, mis toetavad hispaania keele kui võõrkeele õppimist ja õpetamist. Veelgi enam, Virginia on ka ametlik Cervantes'e Instituudi hispaania keele tasemeeksami DELE eksamineerija.

Virginia on väga dünaamiline ja tohutu energiaga. Tal on võime motiveerida nii õpetajaid kui õpilasi parimate tulemuste saavutamiseks. Oma oskuseid ja kogemusi rakendab Virginia kindlasti ka oma töös Hispaania Majas.

Hispaania Maja tervitab Virginia Sanchez’i ja soovib edu uuel eluetapil tema professionaalsel teel! 


Neftalí Peral
Hispaania Maja

Vaata veel:
Hispaania keele kursus C2 tasemele (1x nädalas kolmapäeva hommikuti õpetaja Virginiaga)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

hm  facebook
clic twitter
hm youtube
hm flickr