26. aug 2015

Hispaania Maja õpetajad: Marta

Saame tuttavaks: Hispaania Maja uus õpetaja on pärit suurlinnast - Barcelonast, kus ka talvisel ajal on valgust ja päikest piisavalt,
et rõõmsameelsus ei muutuks kurvameelsuseks
ning energia oleks laetud!

Marta on seikleja ning vaba hing. Oma teed hispaania keele kui võõrkeele õpetamise juurde hakkas ta rajama juba 2002. aastal, mil ta lõpetas Barcelona Ülikooli pedagoogika eriala. Kuigi kõrvalpõikena ning oma hinge täiendamiseks pistis Marta magistrikraadi taskusse hoopis kultuuripärandi edendamise erialal, läbis ta järgnevalt juba meie õpetajatele tavapäraseks saanud täiendkoolituse International House'is, et jätkata oma rännakuid maailmas ning tutvudes ise teiste kultuuridega õpetades ka midagi enda omast - ehk hispaania keelt.

Hispaania Majas õpetab marta A1 - B1 taseme õpilasi ning samuti meie kõige nooremaid keelehuvilisi ehk lapsi. Nii laste kui täiskasvanute puhul on Marta jaoks kõige olulisem, et õpilased oleksid inspireeritud ja et ajaga motivatsioon keeleõppeks ei kustuks.

Laste puhul leiab Marta, et kõige olulisem on õpilaste motivatsiooni ja inspiratsiooni kasvatamine ning seda läbi õnneliku ja lõbusa atmosfääri loomise.

Kuidas Marta lapsi inspireerib? Marta segab omavahel tegevusi erinevatest valdkondades. Näiteks kasutab ta keele õpetamiseks nii teatrit, muusikat, tantsimist-laulmist, mängude mängimist ning isegi tsirkust - seda kõike selleks, et lapsed julgeksid olla avatumad. Lapsed ei õpi ainult hispaania keelt vaid ka üksteisega koostööd tegema läbi erinevate ülesannete ja mängude. Eks ka hispaania kultuur nõuab avatumat suhtlemist.
Marta: "Lapsed on loomingulised, ausad ja naljakad - see kõik on  seda väärt, et olla õpetaja!"


Meil on igal juhul hea meel, et selline südamlik, rõõmsameelne ja maailmaavastaja hingega õpetaja Barcelonas oma kohvrid pakkis ning põhjamaisesse Eestisse oma lähituleviku plaanid kaasa sisse seadis. 


Juba esmaspäevast saab Martaga tutvuda eelkõige A1 ja A2 tasemete kursustel. 

Vaata ka lisaks:
Hispaania keele proovitunnid algajatele
Hispaania keele POP-UP proovitund Telliskivi Kirbufestivalil
Hispaania keele sügiskursused
Kursused lastele ja noortele

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

hm  facebook
clic twitter
hm youtube
hm flickr