19. mai 2015

Avasta Andaluusia, Avasta Hispaania!

17. aprilli õhtupoolikul täitus Tallink City hotelli konverentsisaal Andaluusia sõpradega.

Miks me kokku kogunesime? Eks ikka selleks, et avastada Hispaaniat ning võrratuid unustatud ja unustamatuid paiku Andaluusias. Hispaania Suursaadiku D. Fernando García Casas kutsus kõiki Andaluusiat armastama ning pärast Antonio Martí (Andaluusia turismibüroo) ettekannet võis kindel olla, et kõik toimib! Andaluusia on juba südamesse pesa teinud.

Seejärel rändasime Costa del Sol'i. Põnevaid ja uusi Novatoursi reisisihtkohti tutvustas Terje Tellis ning Hispaania veiniregioonidesse ja ibeeria toitude maailma viis meid Aivar Lukk.
Kes oleks arvanud, et eestlaste seltskonnas, kes üks teist ei tunne, läheb äkki, pärast isuäratavat tapas'e juttu hoopis aktiivseks keeleõppeks! Geni Alonso (International House) pani osalejad üksteisega suhtlema ning avastama, et tegelikult teab iga üks meist juba natuke hispaania keelt - ka enne selle õppima asumist! "Tortilla, paella, fiesta ja siesta" kõlasid saalist. Päeva viimaseks ettekandeks oli Sergio Troitiño energiline ning kaasakiskuv keeleõppe erinevate võimaluste tutvustus. 

Andaluusia - Vahemere ja Atlandi ookeani kohtumispunkt, telg Euroopa ja Aafrika vahel, Hispaania suurima pindalaga autonoomne piirkond, mis on ainuüksi suurem kui Belgia, Holland, Taani, Austria või Šveits. Võib seigelda Guadalquiviri jõe orgudes, vulkaanilistel Taberna kõrbe väljadel või imetleda Sierra Nevada lumiseid mäetippe. Vaevalt 40 km raadiuses võib jõuda mägisest Alpimäestikust troopilistele Vahemere kallastele. 900 km pikkusel rannikul saab kohata põnevaid linnakesi, külasid ning muidugi randasid - nii turistidest kiihavaid kui ka täiesti avastamata, mida tasub külastada ning mis jäävad sügavale südamesse!

Õhtu lõpetuseks loositi kõikide huviliste vahel välja kaks keelekursust, hispaania keele õpikud, kokaraamat ja natuke veini. Palju õnne võitjatele ja suur aitäh kõigile osalejatele ning esinejatele!


Rohkem pilte Hispaania Maja fotogaleriis
PS. Andaluusia armastab Sind!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

hm  facebook
clic twitter
hm youtube
hm flickr