22. aug 2013

Hispaania maailma festivali avamine


23. augustil avame I Hispaania maailma festivali. 

18:30 ootame kõiki Artise kinno, kus toimub pidulik avamine koos Texas Cantina poolt pakutud veinidega ning restoran Neikid suupistetega. Avakõne ja tänusõnad peavad Triin Rohusaar Kino Artisest, Nelli Napp Hispaania Majast, Marco Antonio Loustanau Caballero Mehhiko Suursaatkonnast ning José Lorenzo Outón Hispaania Suursaatkonnast.
Festivali avafilmiks valiti "Elusäde" (La chispa de la vida). Draama mis on valminud režissöör Alex de la Iglesia käe all 2011. aastal Hispaania, USA ja Prantsusmaa koostöös. Filmi peaosas särab imekaunis Mehhiko näitlejanna Salma Hayek. 

"Elusäde" räägib töötust reklaamimehest Robertost, kes satub endise hotelli müüridel turnides veidrasse õnnetusse ning vaagub elu ja surma vahel. Oma perekonna majandusliku olukorra parandamiseks otsustab ta käiku lasta reklaamiäris saadud kogemused ja muuta oma haleda olukorra meediasündmuseks. Roberto hangib endale agendi, kes asub müüma eksklusiivintervjuusid õnnetuspaigalt. Kas ta pääseb olukorrast välja? Või maksab raha eest eluga?


Festivali avapäeva teiseks filmiks kell 21:30 on Mehhiko draama, komöödia "Üliõpilane" ( El estudiante). See on jutustus, kuidas 70-aastane pensionär Chano asub täitma oma kauaaegset unistust ja astub ülikooli kirjandust õppima. Vanusevahe kaastudengitega ei osutugi probleemiks. Kuigi eri põlvkondadel on eri tavad ja kombed, jagab eakas tudeng noorte unistusi ja lootusi ning astub vastu elu, armastuse ja sõpruse väljakutsetele.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

hm  facebook
clic twitter
hm youtube
hm flickr